HTML

A Valóság Vallása

Friss topikok

  • aPar aLyza: instantfilozofus.blog.hu/2010/09/01/ujabb_farasztas_pi_ugyben (2015.10.03. 13:40) Pi
  • KenChi: Úristen, hogy én mennyi időt öltem bele anno az IRC-be. Régi szép emlékek... Az ICQ-t már el is fe... (2014.07.16. 23:19) Az internet rövid története 1.
  • lokkoL: a falkánál jóval alacsonyabb szinteken is ... (2014.04.03. 14:58) Jószomszédság
  • Kalaius86: Kapcsolódik: divany.hu/eletmod/2014/02/23/mas_nyelveken_mashogy_gondolkodunk/ (2014.02.24. 09:53) Maugli
  • lokkoL: Az ismeretek átadásának fejlődése a következő posztok témája ... az is ki fog derülni, hogy miért ... (2014.02.13. 11:36) Ecce homo

Címkék

A világ császára

2014.06.18. 19:00 lokkoL

Bill Clinton a világ császára. Ő az, aki összeköt minden embert ezen a földön ... legalábbis abban a példabeszédben, amivel gimisként magyaráztam a 6 kézfogás távolság elméletét.

Egy duna-parti sörözés közben egy arc rákérdezett: Miért pont Clinton? Mér ne lenne jó a világ császárának mondjuk egy filmsztár? 2-3 kapcsolaton belül ismersz egy híres magyar színészt, aki dolgozott együtt egy olyan színésszel, aki már dolgozott együtt egy amerikai sztárral ... a színészek kapcsolatai ugyan úgy összekötik a világot, mint a politikusok ... ha nem jobban ...

---

Az egyetem befejezése után akadt kezembe Barabási Albert-László (katt!) Behálózva című könyve (igen ez a reklám helye katt!). Ha volt könyv, ami nagy hatással volt rám, hát akkor ez az volt. Központi témája a 6 kézfogás távolság, az emögött álló matek, és folyamatok, melyek létrehozzák azt a kapcsolatrendszert, ami körülvesz minket.

A könyv egyik bevezető példája a Kevin Bacon játék (katt!). A sztori szerint három egyetemista diák kellően filozófikus állapotban megnézett egy közepesen szar Kevin Bacon filmet, közben az a meglátásuk támadt, hogy ez az arc annyi filmben szerepelt már, hogy nincs olyan hollywoodi színész, aki megúszta volna, hogy együtt szerepeljen vele, vagy egy olyan színésszel, akinek van közös filmje Kevin Baconnel ... ebből jött a játék ötelete: Én mondok egy tetszőleges hollywoodi színészt, te meg mondj egy filmet amiben ő együtt játszott Baconnel ... ha ilyen nincs, mondj egy filmet amiben együtt játszott valakivel, aki egy másik filmben együtt játszott Baconnel.

Tom Hanks? Együtt játszott vele az Apollo 13-ban. 
Angeline Jolie? Nem tudok filmről, amiben együtt játszottak, de a Mr. és Mrs. Smith-ben együtt játszott Brad Pitt-el, aki meg játszott együtt Baconnel a Pokoli leckében (imdb).

A három srác annyira belejött a játékba, hogy be is jelentkeztek egy talkshowba azzal a dumával, hogy be tudják bizonyítani, hogy Kevin Bacon az isten, az univerzum középpontja!

A show után felkapott játék lett az amerikai mozibuzi asztaltársaságokban Kevin Bacon, mint spontán műveltségi vetélkedő ... de az internet tudásával ember fia nem vetélkedhet ... egy programozó arc írt egy oldalt, ami az imdb.com adatbázisa alapján bárkit lealáz a Kevin Bacon játékban: http://oracleofbacon.org/

---

Nekünk a duna-parti sörözés közben fogalmunk se volt, hogy a nagy vízen túl mások Kevin Baconből csinálnak éppen istent ... mi akkor és ott Nicolas Cage-t választottuk meg a világ császárának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagvallasa.blog.hu/api/trackback/id/tr566320453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása