HTML

A Valóság Vallása

Friss topikok

  • aPar aLyza: instantfilozofus.blog.hu/2010/09/01/ujabb_farasztas_pi_ugyben (2015.10.03. 13:40) Pi
  • KenChi: Úristen, hogy én mennyi időt öltem bele anno az IRC-be. Régi szép emlékek... Az ICQ-t már el is fe... (2014.07.16. 23:19) Az internet rövid története 1.
  • lokkoL: a falkánál jóval alacsonyabb szinteken is ... (2014.04.03. 14:58) Jószomszédság
  • Kalaius86: Kapcsolódik: divany.hu/eletmod/2014/02/23/mas_nyelveken_mashogy_gondolkodunk/ (2014.02.24. 09:53) Maugli
  • lokkoL: Az ismeretek átadásának fejlődése a következő posztok témája ... az is ki fog derülni, hogy miért ... (2014.02.13. 11:36) Ecce homo

Címkék

Punks not eat

2014.05.07. 19:00 lokkoL

Vidéken megszoktam, hogy a hétköznapok problémái pofon formájában csattannak a képembe ... de a gimi egészen más közeg volt, hirtelen az ország válogatott legpengébb agyai közé kerültem... nem mondanám, hogy egyszerű volt a váltás, de egy év alatt nagyjából sikerült feltalálnom magam ebben az új közegben.

Itt az élet problémái már nem megalázó verések voltak, hanem intellektuális kihívások. Ilyen kihívás volt, útkeresésem a vallás és az ateizmus között, de a társadalmi világképem is itt kezdett eszmeibb formát ölteni.

A kamaszok társadalomképét az a divatirányzat vagy szubkultúra határozza meg legerősebben, amibe épp valami oknál fogva beleélik magukat ... így volt ez a telepen, és így volt ez az agyasok között is ... a különbség a felhozatalban volt. A gimiben nem voltak se bőgatyások se bomberesek, itt vagy semmilyen voltál, anyuci kedvenc droidja, vagy beálltál a punk-rock-metál vonulatok valamelyikébe, mert a lázadó kő arcok így tettek.

---

Míg a telepi irányzatokat a rasszista meghatározottság mozgatta, addig a gimis mozgalmak inkább a társadalmi igazságosság kérdése körül pörögtek ... a haverok között igen népszerű volt a hétköznaPI CSAlódások nevű szélső baloldali punk együttes (katt).

Valahol vicces volt az a jelent, amikor a 40 kiló vasággyal haveromba az Abdai Punk Fesztiválon (katt) belekötött egy matarészeg ótvarmocskos 40-esnek kinéző tarajos punk fószer, mert zsír új és tiszta hétköznaPI CSAlódásos póló volt rajta (katt). "Húzzá haza anyucihoz te burzsuj hülyegyerek!" ... a haver el se hitte, hogy valaki belekötött, aztán fellökte ... teljesen fel volt háborodva, hogy ilyen van ... (aki egy aranykalitkából a mocsokba ugrik, azt érheti pár kellemetlen meglepetés).

A punk stílus ideológiai színtéren elég tág teret fed le ... én első sorban nihilista antikultúra jellegét csíptem a dolognak, mint lázadás az akkori mainstream diszkókultúrával szemben, ami az én szemeben egy felszínes szarság volt, ami csak arról szólt, hogy mennyire vagy kigyúrva és mennyi márkás cuccot tudsz magadra aggatni, hogy megmutasd, hogy te mekkora menő arc van ... gyááááá ... csóró felszínes suttyók lopnak csalnak hazudnak, hogy vegyenek egy 30 rongyos Buffalo cipőt (katt), ami hogy nézett már ki ??!! ... de szerintük ez volt az igényesség netovábbja ... nekik ! ... Én inkább ittam a kannás bort a punkokkal és élveztem, hogy szarhatok rá minderre ... és amikor a Freeport előtt egy betonbunker tetején megkérdezte az egyik forma, hogy mit keresek ünneplő ruhában (fehér ing, fekete gatya, deszkás cipő) egy punkkoncerten egy kanna borral? ... "Mert egy punk azért punk, mert nem akar megfelelni a társadalomnak, görbe tükör a felszínes kispolgárnak, és élvezi, ahogy azok megpukkadnak tőle ... én meg olyan punk vagyok, hogy még a punkokat is pukkasztom ... de szarjál rá, igyál!"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valosagvallasa.blog.hu/api/trackback/id/tr986128560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása